Kabızlık çocuğun normal süreci dışındaki dışkılama alışkanlığının değişmesi veya yetersiz oluşu sonucu sert ve seyrek dışkılaması durumudur. Kabızlık çocuk hekimleri ve özellikle de çocuk cerrahlarının çok sık karşılaştığı sorunlardan birisidir. Kabızlık, ebeveynler tarafından da ciddiye alınması gereken ve erken tedavi edilmesi gereken bir durumdur.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Sünnet derisi ucunda darlık (FİMOZİS) olduğu düşünülerek veya sünnet derisinin altındaki beyaz kitle gibi görünen beyaz parçaları temizlemek için SÜNNET DERİSİ geri çekilmeli midir? Yenidoğan bebeklerin ancak %5’inde sünnet derisi kendiliğinden çekilebilir. Bu yüzden deri yapışık gibi görünür. Ancak fizyolojik olan bu yapışıklık durumu darlık (FİMOZİS) gibi algılanıp sünnet derisinin geriye doğru çekilmesi bazen doktorlar tarafından bile önerilmektedir...
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Bazı aileler muayeneye gelmişken “madem geldik, sünneti de hemen yaptıralım”, “sünnet hemen olup, bitsin” gibi fikirlere sahip olurlar. Ancak sünnet öncesi muayene birçok açıdan önem kazanmaktadır.
Sünnet öncesi muayene yaptırarak;
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Kabızlıkla ilgili bilinmesi gereken iki önemli nokta vardır. Bunlardan birincisi kabızlığın tedavi edilebilen bir durum olduğudur. Ancak kabızlık bazen sadece diyetle tedavi edilirken bazen de bir dizi ameliyat gerektirebilir.
İkinci en önemli nokta ise kabızlık tedavisinin belirli bir süreç gerektirdiğidir.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…
Umblikal kordonu (göbek bağı) anne karnında rahim duvarından bebeğin göbeğinden içeri giren ve anne karnındayken bebek ile anne arasındaki ilişkinin sağlandığı bir yoldur. Göbek bağının içinden bebeği besleyen damarlar geçer ve bebek gerekli tüm besinleri burdan alır.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…
Yaşanan pandemi dolayısıyla hastalarımızın, onların yakınlarının ve kendi sağlığımızın önemi konusunda gerekli önlemleri almak en önemli görevimizdir. Muayenehanemizde öngörülen tüm sağlık ve hijyen kurallarını harfiyen yerine getiriyor, işlemlerimizin gerektirdiği öneri ve önlemleri gerektiği gibi alıyoruz.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Sünnet, bebeğin doğduğu andan itibaren HER YAŞTA yapılabilir. Buna karşın sünnet için en uygun yaş hangisi diye sorulduğunda iki yanıt verilebilir. Eğer yapılan muayenede bir sıkıntı görülmezse doğumdan sonraki İLK 3 AY sünnet için en güzel dönemdir.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…
Sünnet küçük ama önemli bir cerrahi işlemdir ve konusunda uzmanlaşmış hekimler tarafından, sterilizasyon şartları uygun ortamlarda, uygun cerrahi aletlerin bulunduğu ortamlarda yapılmalıdır.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…
Sünnet sonrası evde bakım yapılmaktadır. Bebeğiniz sünnet sonrası hemen beslenebilir. 48 saatlik bir gazlı bez uygulaması yapılacaktır. Ardından pansumanlarla kısa sürede iyileşme sağlanacaktır.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Anlayabilecek yaştaki her çocuğa sünnetin ne olduğu, ne gibi faydaları olacağı ve acı çekmemesi için ne gibi önlemlerin alınacağı konusunda hem ailesi hem de doktoru bilgi vermelidir. Sünnet konunun uzmanı cerrahlar olan hekimler tarafından yapılmalıdır! Çocuğun hekimi tarafından bilgilendirilmesi, endişesini en aza indirmenin en iyi yoludur.
MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...